Helgeland Travel Service

Helgeland Transport Service er den ledende transportør og turoperatør for deg som vil oppleve alt det flotte Helgeland har å by på fra innland og kyst til fjell og hav.
I over 20 år har vi sørget for gode opplevelser til gjester fra fjern og nær. Med våre moderne busser, både store og små, tar vi med deg og dine på tur i hele Helgelandsområdet. Ønsker du heller å reise rundt på egen hånd, så kan du leie bil hos oss.

Alt av turproduksjon

Helgeland Travel Service blir født:

Sommeren 2020 kjørte vi en reisegruppe fra Ålesund med 30 glade pensjonister som hadde lagt en helg til Helgeland. Oppdraget var å stille med buss til en dagsutflukt til Dønna og Herøy. Programmet hadde turoperatøren som sto for gruppen satt opp selv.

Den livlige gruppen ønsket å oppleve indrefileten av Helgelandskysten!

Underveis innså jeg, som lokalkjent og innfødt helgelending, at programmet måtte justeres for at denne reiseglade gjengen skulle få en mer unik opplevelse – og ikke gå glipp av flere av Helgelands mindre kjente perler.

Derfor tok vi en avstikker til Seløy, som nærmest er en halvøy ut fra Herøy, hvor det er fiskemottak, turistanlegg og restauranter midt blant den vanlige bebyggelsen. Her fikk gruppen oppleve dagliglivet med en moderne stil kombinert med gamle trebrygger. Vi ruslet langs vannkanten for å se hvor stor forskjell tidevannet gjør på Seløys landområder. Å se stedet ut fra om det er flo eller fjære er en spesiell opplevelse. Her ligger den gamle fotballbanen hvor det kun kunne spilles kamper på fjæra sjø – det sier litt om hvor lavt denne delen av Herøy ligger. Herøy, som stort sett består av fiskeri, har også mål av seg til å bli det mest kjente turistområdet i øyriket på Helgeland. Samspillet mellom gammelt og nytt, gode historier og en vill praktfull kystnatur danner en spesiell ramme for uforglemmelige turer. Akkurat slik som den turen våre glade pensjonister fra Ålesund opplevde sammen med oss.

Vi stoppet også på et av våre, mindre kjente, utkikkspunkter hvor man kan se den kjente fjellformasjonen «De 7 Søstre» med fjelltopper som ligger på rekke og rad på øya Alsten fra den beste positur – med hvite strender i forgrunnen av disse mektige fjellene. Deretter stoppet vi ved en høyde hvor man kan se fjellene uten noe annet enn havet i forkant som passepartout. Disse to utsiktspunktene gir deg en følelse av at du er på vidt forskjellige steder, selv om det kun er noen hundre meter mellom dem. Her ble det tatt mange gode bilder som ble delt og lagret som gode minner fra turen.

Vel tilbake til utgangspunktet var den glade gjengen om mulig enda gladere. Turen hadde gitt de så mye mer enn forventet, og de var totalt begeistert! Planlegging av en ny tur for å oppleve mer av Helgelands ukjente og kjente perler sto på agendaen.

Med vår lokalkunnskap og et genuint ønske om å tilby noe ekstra er det enkelt å velge opplevelser i verdensklasse for deg og ditt reisefølge.

Vi opplever stadig at det kommer gjester til Helgeland, og til oss, som ikke er klar over hva regionen har å by på av fantastiske opplevelser. Det ga oss idéen om at vi har noe unikt å tilby våre gjester utover det å være transportør. Helgeland Travel Service ble født.

Med våre lokale sjåfører og guider med mange års erfaring er våre gjester alltid i de beste hender når vi tar dem med på tur.

Vårt mål er alltid å gi deg som gjest noe ekstra i form av lokalkunnskap, lokalkjennskap og personlige historier som gjør opplevelsen mer minneverdig.


Vi er kjent for å være fleksible, impulsive og vi strekker oss langt for å gjøre individuelle tilpasninger slik at du får maksimalt ut av turene med oss. De beste historiene, de skjulte perlene utenfor allfarvei og de beste fotostoppene.

Opplev hele Helgeland med oss!

For tilbud på din skreddersydde tur sender du oss en mail på booking@helgelandtransportservice.no

Fru Haugans Hotel
På tur med Helgeland Travel Service
Hotellhagen
Stig Johansen
Båttur med Helgeland Travel Service
Nordfjorden
hemavan.nu
Skitur med Helgeland Travel Service
Gondolen i Hemavan
Stig Johansen
På tur med Hurtigruten
Hurtigruten på Helgelandskysten